Razsvetljava

Pametna hiša nam omogoča krmiljenje posamičnih svetil ali sklopov svetil. Glede na notranjo in zunanjo svetlobo nam omogoča zatemnitev razsvetljave ali celo njen izklop. Možno je delovanje v različnih režimih oziroma t.i. scenah.

Senčila

Avtomatiziran sistem za senčenje zagotavlja širok nabor ugodnosti in zasebnosti. Z učinkovitim nadzorom senčil se zmanjša poraba energije, ki je poleti potrebna za hlajenje prostorov, v zimskem času pa za ogrevanje le teh. Na objektu se položaj senčil spreminja glede na vremenske razmere, notranje in zunanje temperature in potrebe stanovalcev.

Alarmni sistem

Alarmni sistem v sklopu pametne hiše ne deluje kot samostojen sistem, temveč je integriran v inštalacijo pametne hiše. Tako imamo objekt vedno pod nadzorom, saj vsak trenutek vemo za vsak senzor gibanja, ali je aktiven ali ne. V sklopu alarmnega sistema skrbimo tudi za nadzor nad detektorji plina in dima. Sistem nas v primeru detekcije opozori na nevarnost s proženjem alarma ali preko SMS ter elektronskega sporočila.

Električne vtičnice

V kolikor smo pozabili vklopljen kak porabnik, npr. likalnik, pečico, kuhalno ploščo ali kak gospodinjski aparat, ga lahko daljinsko izklopimo kar preko pametnega telefona ali tablice, namesto da bi za to potrebovali dodatni čas ali vožnjo nazaj do doma, da bi to postorili.

Ogrevanje, hlajenje, prezračevanje

S pomočjo sistema inteligentnih inštalacij lahko reguliramo in spremljamo temperaturo v vsakem prostoru posebej. Temperaturo v  prostoru lahko spreminjamo s pomočjo zunanjih senčil v kombinaciji z regulacijo temperature dvižnega voda oziroma z regulacijo temperature klimatske naprave. Poleg omenjenega lahko upravljamo tudi z napravo za prezračevanje.

Videonadzor

V sistem upravljanja pametne hiše lahko vključimo tudi video nadzorne kamere. Tako imamo vsak trenutek pod nadzorom okolico hiše kot tudi njeno notranjost. Sistem nas ob zaznavi gibanja o tem obvesti z alarmom, SMS sporočilom ali elektronsko pošto, poleg pa nam posreduje tudi fotografije ali video posnetek dogodka, ki ga ja posnela video nadzorna kamera.

Merjenje porabe energije (elektrika, voda, plin)

Pametna hiša nam omogoča tudi merjenje porabe električne energije ter drugih energentov, kot sta voda in plin. Sistem na podlagi beleženja porabe dela statistiko za nazaj, uporabnik pa ima tako še večji in bolj ažuren nadzor nad posameznimi porabniki.

Upravljanje zalivalnega sistema

Zalivalni sistem za zelenico ali vrt je lahko v celoti krmiljen preko sistem KNX. Zalivanje je vodeno preko vnaprej nastavljenih urnikov, pri tem pa lahko upoštevamo tudi različne vremenske pogoje (temperatura, dež), posredovane iz vremenske postaje KNX.

Upravljanje avdio/video naprav in multimedije (glasba, filmi, slike)

Multimedija je širok in kompleksen spekter avdio in video naprav v objektu, katere lahko centralizirano upravljamo na enem mestu. Za to potrebujemo vrsto naprav, od IR vmesnikov, medijskega strežnika, klientov in avdio/video izvorov. Zvok in sliko lahko distribuiramo ne le po dnevni sobi temveč po celi hiši.

Upravljanje bazenske tehnike

IP domofonski sistem

V sistem pametne hiše lahko integriramo tudi IP domofonski sistem, ki nam omogoča še bolj celovit nadzor nad obiskovalci. Ob pritisku na gumb domofona, nam sistem posreduje obvestilo o obiskovalcu na mobilni telefon skupaj s sliko, ki jo zajame domofon. V kolikor želimo, pa lahko z obiskovalcem tudi govorimo ali mu odpremo vrata. Vse to le s preprostim dotikom na pametnem telefonu.

Stopite v stik z nami…

prepričani smo da bomo našli ustrezno rešitev za vas

    Meni