Prenova elektroinštalacij

Adaptacija stanovanja, hiše ali poslovnega objekta in prenova elektroinštalacij se običajno izvajata hkrati. Najbolj racionalno je, da se vse adaptacije v objektu opravijo istočasno, saj s tem precej skrajšamo proces adaptacije in zmanjšamo stroške posega.

Kdaj se lotiti adaptacije objekta?

V kolikor je električna napeljava ustrezno dimenzionirana in vzdrževana, se le ta ne obrablja, bolj izpostavljeni pa so spoji in priključna mesta. Ti se lahko poškodujejo, postanejo ohlapni in s tem povzročajo težave zaradi pregrevanja. V splošnem se je izkazalo, da se prenova elektroinštalacij opravlja po približno 25-30 letih. Seveda ni nujno, da je po tem času prenova elektroinštalacij potrebna. Ponavadi se takrat izvajajo tudi ostale adaptacije inštalacij, zato se adaptaciji hiše ali poslovnega objekta pridruži še prenova elektroinštalacij.

Adaptacija starega stanovanja, hiše ali poslovnega objekta

Ob nakupu starejše hiše, stanovanja ali poslovnega objekta, je pred vselitvijo običajno potrebna temeljita adaptacija. Prenova elektroinštalacij v takih objektih je običajno potrebna predvsem zato, ker se ob adaptaciji hiše ali stanovanja navadno izkaže, da je razporeditev vtičnic stikal in razsvetljave za nove lastnike nesprejemljiva. Poleg tega se v objektu predvidi uporabo večjih porabnikov električne energije, kot jih je predvidevala pred 30 ali več leti zgrajena stavba in pripadajoča električna napeljava. Prenova elektroinštalacij je nujna tudi iz vidika morebitnih prihodnjih vzdrževalnih posegov ali predelav. V starejših objektih se namreč običajno niti ne ve natančno, kje poteka električna napeljava, včasih je celo napeljana direktno pod ometom brez zaščitnih cevi.

Galerija slik

Stopite v stik z nami…

prepričani smo da bomo našli ustrezno rešitev za vas

    Meni