Domofon je kot naprava na tržišču prisoten že več kot 30 let. V času izpred 30 let pa vse do danes je tehnologija na tem področju precej napredovala. Analogne domofone so bolj kot ne izpodrinili digitalni domofoni, poleg govorne komunikacije med obiskovalcem in uporabnikom znotraj objekta pa se je zelo uveljavila tudi video komunikacija. Ta je bila prisotna tudi že v analognem svetu, vendar s številnimi omejitvami glede razdalje med zunanjimi in notranjimi enotami kot tudi glede števila enot v celotnem sistemu.

IP digitalni videodomofonski sistem – nov mejnik v svetu domofonov

V zadnjem času je pravi hit t.i. IP digitalni videodomofonski sistem. Ta sistem uporablja strukturirano računalniško omrežje (ethernet) kot glavno gonilo za komunikacijo med vsemi enotami sistema. To pomeni, da je sistem mogoče razširiti skoraj neskončno, istočasno pa sistem  ohranja tradicionalne povezave med zunanjimi in notranjimi enotami. Ta struktura omogoča namestitev komponent sistema karseda hitro in enostavno. Poleg tega se lahko izbere širši nabor modelov za vgradnjo na različnih točkah v sistemu. Z uporabo tradicionalnih vodnikov je mogočen priklop zunanjih enot tudi pri dolgih razdaljah, kot tudi notranjih enot, katerih obstoječa podatkovna omrežja ne morejo doseči.

IP svet ponuja neskončno novih možnosti

Sistem ima tudi funkcijo nadzora dostopa, ki nadzoruje in krmili vse dostopne točke v kompleksu, kot tudi receptorsko storitev, ki dopolnjujejo funkcije, ki jih IP videodomofonski sistem omogoča. Poleg tega je mogoče na notranjih enotah oziroma sprejemnikih prikazati sliko iz katerekoli izmed zunanjih enot in tradicionalnih ali IP video kamer. Zaradi številnih dodatnih možnosti nadgradnje, ki jih navadni analogni domofonski sistem ne dopušča, kot so barvni zaslon, kamera, RFID kontrola dostopa, preusmeritev domofonskega klica iz zunanje enote na mobilni telefon, v primeru, da se na notranji enoti nihče ne javi, lahko sodoben IP videodomofonski sistem zadovolji vsakega uporabnika.

 

Galerija slik

Stopite v stik z nami…

prepričani smo da bomo našli ustrezno rešitev za vas

    Meni